Ansiktscreme för vinter, snö och kyla

 

  Vinterns utomhuscreme heter rainforest serum. Den håller ansiktet mjukt och smidigt och väl skyddat mot snö och kyla. Det är en vattenfri creme på burk, lätt utstrykbar och ger skydd hela dagen. Innehåller bara ekologiska oljor från Amazonas regnskog, soyavax och lite eterisk olja för svag doft.  Burk 15 ml   95 kr.

                      Läs mer i butiken  www.pureskin.se

Enkelt att beställa och skickas till dig med nästa post.   Välkommen!


Vad är skillnaden mellan dag- och nattcreme ??

 

   Dag - eller nattcreme?   Hos pureskin är skillnaden de ingående oljorna.

Dagcremen innehåller lättare oljor, som snabbare absorberas av huden. De passar bäst till en ung och fortfarande fuktig hud och till sommaren med  hög luftfuktighet och värme.

Nattcremen innehåller kraftigare oljor, som inte absorberas så snabbt. De passar bäst till den torra - eller mognare huden och för vinterns torra inomhusklimat, då huden behöver all hjälp att hålla fukt och elasticitet.

pureskins cremer är alla lätta i konsistensen för att passa airlesspumpflaskorna. Det en överlägsen förpackning som håller cremen färsk och fin och skyddar mot både ljus och syre (som förkortar livslängden hos en naturlig creme).  Dessutom ger pumpflaskan mycket bra skydd mot bakterier.

En kraftigare konsistens får pureskin genom att använda mer fasta fetter, tex fast kokos, fast sheasmör, kakaosmör, mangosmör eller bivax. (De är för kraftiga för dagcreme och passar bara till nattcreme.)

Den konventionella cremen i burk görs ofta fastare med större mängd emulgering, mer silikoner och annan utfyllnad. Dvs. mer kemi.

Lite emulgering måste en creme ha, för att oljan ska kunna blanda sig med vattenfasen, men pureskin använder så lite emulgering som möjligt.  Därför blir både dag- och nattcremen lättflytande. Därmed också lätt att massera in. Ansiktet gillar mjuk och kärleksfull massage!  

Välkommen till butiken www-pureskin.se.    Frakten kostar nu alltid 29 kr.

Tag hand om dig!     Ett fantastiskt 2014  önskar Pia/pureskin.

 


RSS 2.0