Problemhudar pg av kemi i kosmetika.

pureskins nyhetsbrev nr: 114. 21 februari -16.  

 pureskin  möter en ökande mängd ”problemhudar”.

Oftast är det inte huden som är problemet – den svarar bara på det den utsatts för.

Det kan ta tid att få tillbaka en frisk hud efter långvarig behandling med onaturliga cremer, men för de flesta går det snabbt att märka STOR skillnad !

Att återfå den ursprungliga friska, rosiga och fuktiga huden, babyns ljuvliga hud, är väl inte möjligt – men att få en smidig, frisk och nöjd hud - det är fullt möjligt !!

Det märks större efterfrågan på hudvård med naturliga råvaror nu när konsumenterna är mer medvetna och läser innehållsförteckningar och mer kritiskt granskar kosmetikamarknadens reklam och löften.

Vi bör använda ämnen som är biologiskt nedbrytbara.

Ämnen som inte kan brytas ned i reningsverken, eller som går direkt ut i naturen, förlorar vi kontrollen över. De kan hamna i dricksvattnet , de påverkar vattenlevande organismer och kan tas upp av djur och tex  via fisk  åter nå människan.

Det finns många exempel på miljöbelastande råvaror i kosmetika, tex. EDTA, silikoner, akrylater, PEG, PPG, BHT, BHA…

SILIKONER  

-- ”Spelar huvudrollen i konventionella kosmetiska produkter, eftersom de kan användas på så oerhört många sätt. Dessa helt syntetiska ämnen är uppbyggda av kisel och syre. Teoretiskt skulle de kunna framställas av sand.

Till kemisternas stora glädje kan silikonoljor och silikonvaxer struktureras på det sätt som man behöver för tillfället. De är motståndskraftiga mot värme och kemisk påverkan, är lätta att smörja på huden och garanterar lång hållbarhet.

Tillverkare av naturkosmetik använder inte silikoner, eftersom de i princip inte är biologiskt nedbrytbara. Det är heller inte utrett om de anrikas i levande vävnad.” --   Källa: ”Skönhet till vilket pris?” av Rita Stiens.

 ”Silikon (tex handelsblandningen Dimethicone) används för att göra blandningar av vatten och silikon, och den kan utgöra 70 % av en creme” Källa: Shenet

I  reklamen för en sådan creme läser du att den tex. innehåller ”välgörande mandelolja”... men den finns långt ned i innehållslistan och utgör  kanske bara någon % av innehållet.

I äkta naturkosmetik kommer alla oljor och fetter från växtriket, där de flesta  är ekologiskt odlade. Alla olika oljor är unika i sin sammansättning.

Det som är bäst för huden är råvaror som passar in i hudens komplexa kemi och som passar ihop med det som naturligt finns i huden.

Kemisterna skiljer på kol- och silikonkemi.

Allt levande här på jorden är uppbyggt av kol (C) och det gäller också alla växtoljor.

Silikonerna är uppbyggda av kisel (Si). De kan användas som mjukgörare, som ger en mjuk känsla på huden, men huden är precis lika torr när du tvättat bort cremen, som den var innan. Silikonerna innehåller ingen näring, inga vitaminer, inga antioxidanter, inga mineraler eller något annat som huden behöver (och som finns i de vegetabiliska oljorna). Silikonerna är billiga och lätta att hantera.

De stora kosmetikamärkena gör produkter med evig livslängd på bekostnad av innehållet.

Basen i pureskins cremer är rena, näringsrika, kallpressade och ekologiska oljor och alla ingredienserna är fullt nedbrytbara, fullt ätbara och ekocertifierade. Alla ingredienser  redovisas och förklaras på svenska.  Läs mer under varje produkt i butiken.

Välkommen till butiken  www.pureskin.se         hx pureskin   from nature with love

Tag hand om dig!       Hälsn. Pia/pureskin.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0