"Vanliga hudcremer" med silikon, paraffin, akrylat mm.....

Den konventionella cremen innehåller mycket som huden inte vill ha: silikon, acrylater, nylon, paraffin, och andra kemiskt processade ämnen. Kanske finns där också mineraloljor och parabener.

Många av de syntetiskt framställda ämnena ligger kvar på huden och du känner dig mjuk och smidig för stunden, men när de tvättas bort, är ansiktet lika torrt och behövande som förut.

De oljor som finns med är kemiskt förändrade för att få lång hållbarhet och rätt konsistens. Oljorna härdas och de nyttiga omega 3 och 6 fettsyrorna omvandlas till mättade  fettsyror och transfetter bildas som inte kan inte omvandlas till de livsnödvändiga fettsyror som kroppen behöver.  Även vitaminerna A, D och E påverkas så att de inte längre fungerar som vitaminer för oss. Kemiskt förändrade oljor har förlorat sitt näringsvärde.

Raffinerade oljor är industriellt förändrade oljor. De har genomgått väldigt många processer:  uppvärmning, varmpressning, extraktion med lösningsmedel, destillering, avlecitering, neutralisering, tvättning, blekning, deodorisering....

Mer att läsa om detta i ett tidigare inlägg på denna blogg   pureskin.blogg.se

Lämnar du den konventionella hudvården och väljer  pureskin kommer du att märka att huden snabbt och begärligt suger upp det du smörjer den med. Du behöver smörja ofta i början, till dess huden fått vad den längtat efter och kommit i balans.

pureskin använder bara kallpressade eko-oljor. Där pressas frön, nötter eller frukter vid rumstemperatur och alla oljans näringsämnen finns kvar.  

Kortare livslängd, men vi, hx pureskin, ser hudvård som livsmedel och de är färskvaror.

Inga mellanhänder, inga lager och alltid nygjorda cremer.      www.pureskin.se

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0