Rena och naturliga oljor är viktiga för huden

Rena naturliga oljor är viktiga för huden.

Människan har i alla tider smörjt in huden med fett för att hålla den smidig och få skydd mot sol, snö och kyla.

Många ämnen i fetterna är livsnödvändiga, essentiella, för att kroppen ska fungera. De fetter vi äter och smörjer in oss med är i stort sett desamma som i kroppens celler. Hjärnans celler består av 60% fett.

Våra tre viktigaste näringsämnen är fetter, proteiner och kolhydrater, och de får vi i oss genom maten vi äter. Men fetter kan också tas upp genom huden. pureskin använder bara oljor/fetter från växter, de är fasta eller flytande i rumstemperatur och de kommer från pressade frukter eller frön.

Ex: Kokosfett, kakaosmör och sheasmör är fasta och olivolja, passionsfruktolja och mandelolja är flytande.

Alla oljor har unik sammansättning av omättade, mättade eller fleromättade fettsyror. Oljorna innehåller också olika mängd av vitaminer och omega 3,6 eller 9, som vi alla behöver.

Brist på tex omega 3-fettsyror kan ge skör och torr hud, nedsatt syn, högt blodtryck mm. 

Huden tar upp oljorna olika snabbt, de feta oljorna ligger kvar längre tid på huden, och de torra oljorna absorberas snabbt.

pureskin använder därför flera oljor med olika sammansättning i olika cremer.

Fetare oljor, som tas upp långsamt av huden, passar bra för torr och mogen hud i nattcremen. Till den yngre huden, som fortfarande är fuktig, och till sommarens creme, passar lättare oljor.

pureskins cremer innehåller bara kallpressade, rena ekologiska oljor och ingredienser som huden vill ha och kan ta upp. Oljorna pressas i rumstemperatur  av frön, nötter eller frukter och alla oljans näringsämnen finns kvar.  

Lyssna på din hud, den talar om när den mår bra! 

Välkommen till hx.pureskin.         webbutik  www.pureskin.se

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0