ekologisk deodorant med naturligt mineralsalt från pureskin

Det här är en riktigt bra deodorant från pureskin!


Effektiv deodorant med naturligt mineralsalt av kalium-alun.
Mild och mycket snäll mot huden. Rollas på torr och ren hud.
Innehåller inte syntetiska aluminiumföreningar, ingen alkohol och inget konserveringsmedel. Frisk doft av citrus.


INCI/Innehåll: Aqua (vatten), Potassium alum** (kalium-alun även kallad deokristallsten), Aloe barbadensis* (Aloe vera), Carthamus tinctorius seed oil* (Tistelolja), Xanthan gum (Xanthan), Citrus Reticulata oil (mandarinolja), Litsea cubeba oil (Litsea cubeba olja), Parfum **.

*=Råvaror från godkända ekologiska jordbruk. **= ECO-certifierat av EcoCert.

    60 ml. Roll-on flaska. 

Kalium-alun är ett naturligt mineralsalt. Är sammandragande och bakteriedödande. Godkänt som naturlig råvara av EcoCert för användning i eco produkter.
Aloe vera lugnar och lenar huden. Bakteriedödande. EKO.
Tistelolja är en torr olja som snabbt absorberas av huden. Mjukgörande. Kallpressad EKO.
Eteriska oljor från mandarin och litsea cubeba ger en frisk citrus-doft.  
Xanthan är ett förtjockningsmedel gjort av druvsocker från majs. Tas ej upp av huden och ger mjukhet och skydd.
  Inget konserveringsmedel, men innehåller två ämnen från ris (Sodium levulinate) och basilika (Sodium anisate), som tillsammans bildar ett självkonserverande system. De klassas som "parfymämnen" och har en svag örtig doft. De skrivs INCI: parfum.  Ecocertifierade.

De aluminium-klor-komplex och sulfater som används i många konventionella deodoranter förhindrar att svett tränger upp till ytan genom att täppa till porerna. Då de gör det på ett ganska aggressivt sätt, kan resultatet bli inflammatoriska reaktioner och skador på svettkörtlarna. (källa: Rita Stiens)

Kalium alun kallas också Deo kristallsten och har använts sedan antiken för sin sammandragande, mjukgörande, renande och bakteriehämmande effekt. Kalium alun stoppar inte den naturliga transpirationen utan hämmar bakterietillväxten, som är upphovet till svettdoften. Kalium alun har effekt på det yttersta hudlagret utan att tränga ned eller igenom huden. Den absorberas inte av huden till skillnad mot de aluminiumsalter som annars är vanliga i deodoranter. Den har en sammandragande effekt och är därför också effektiv efter rakning som kan ge småsår. Den naturliga effekten av kalium alun påverkar inte den naturliga utsöndringen genom huden, som reglerar kroppstemperaturen eller utsöndringen av toxiner och annat ur kroppen. Kalium alun utvinns från en sten som kallas alunite, utan tillsatser eller användning av några kemikalier, enbart vatten och värme. Varken råvaran eller slutprodukten är testad på djur. Ett naturligt mineral kan inte bli eco, då det inte är odlat, men det är ecocertifierat.

naturlig och ekologisk hudvård från pureskin!

Välkommen till butiken www.pureskin.se 

Där finns mer att läsa om innehåll och så kundrespons.

Vi skickar det du behöver med nästa post.

            -------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
     
     
  mer
 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0