Kallpressade naturliga oljor eller kemiskt förändrade...Vegetabiliska kallpressade oljor är basen i naturkosmetiken. Varje olja är en unik blandning av verksamma ämnen. Den som vill ha en förstklassig olja till salladen betalar det högre priset för den kallpressade olivoljan, eftersom den är hälsosam för att den är en äkta, oförstörd olja.

Syntetiska estrar är tex. förestrade oljor som är kemiskt förändrade. Ursprungligen var de vegetabiliska oljor som plockats isär. Man kopplar sedan ihop de enskilda fettsyrorna med glycerin eller andra alkoholer och får då nya syntetiska föreningar med nya egenskaper. I processen används giftiga ingredienser, som amylalkohol och finkeloljor. Esteroljorna har INCI namn som: caprilic/capric triglyceride, dicaprylyl ether eller octyldodecanol mm.

Varför används dessa syntetiska oljor i den konventionella hudvården ???
Rena, naturliga kallpressade vegetabiliska oljor påverkas av värme, luft och ljus (härsknar) och har alltså kortare livslängd. Detta passar inte den konventionella hudvården,
 som inte KAN använda de rena oljorna eftersom de tillverkar sina produkter i mycket stora serier som hålls i lager under lång tid. De processade oljorna är också mycket billigare än äkta oljor.


pureskin ger dig färsk och ren hudvård med naturliga kallpressade oljor, flertalet ekologiska.
Inga lager, inga mellanhänder, allt tillverkas i takt med efterfrågan i vårt eget lab. mitt i Södermanland.
NÄRPRODUCERAT, NATURLIGT OCH FÄRSKT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0